Byt T25

Rekonštrukcia trojizbového bytu pre potreby štvorčlennej rodiny. Potreba troch spální a vytvorenie veľkej preplávajúcej dennej časti ako priestorovej kvality bytu, boli základom zadania. Samozrejmosťou je veľa úložného priestoru pre potreby rodiny, izby a hygiena sú naopak minimalizované.
Železobetónový skelet bytového domu umožnil odstrániť všetko pôvodné. Dispozícii dominuje spoločenská denná časť bytu. Oddeľuje izby detí a rodičov, zároveň vytvára členitý preplávajúci otvorený priestor pre spoločné aktivity rodiny. Prepája kuchyňu a jedáleň s obývacou izbou tak, aby jednotlivé priestory mali vlastné útulné zákutia a možnosť zárožia.
Svetlý a vzdušný minimalistický byt, v ktorom jadro interiéru tvorí svetlé drevo – biodoska. Sivé marmoleum na podlahe zjednocuje celý priestor bytu. Konštrukcia železobetónového skeletu domu dostala biely náter, jej ohadlenie je dôležitým prvkom vizuálneho vnímania celého priestoru bytu.

Kde / Bratislava
Ako / Svetlý a vzdušný minimalistický byt, v ktorom denná časť oddeľuje izby detí a rodičov, zároveň vytvára preplávajúci otvorený priestor pre spoločné aktivity rodiny.
Kedy / 2023
Status / Realizácia
Plocha / 92 m2
Dodávetelia / All In All - výroba nábytku na mieru, Podlahárstvo Morkiš, Osmont - Orgeco, Konsepti
Foto / Matej Hakár

Pôvodný stav

Dispozícia