Byt S

Celková rekonštrukcia bytu pre mladú rodinu. Zmena dispozície ponecháva súkromie v izbách. Denná časť s komplikovaným tvarom sa mení na miesto plné zákutí so svojimi funkciami. Pôdorysné riešenie má potenciál, 3D modely naznačujú tvary a povrchy, ale až pri prvom búraní plnom prekvapení sa začína "interiérový" návrh.

Byt S mal pôvodne trojktraktovú dispozíciu. Vstupná chodba, dve izby vľavo, dve vpravo. Podstrešný byt plný tmy, bez výhľadov, všetko v uzatvorených izbách. Zmena bola nevyhnutná.

Nová dispozícia má preplávajúcu dennú časť s komplikovanou pôdorysnou stopou. Vstup, hygiena, kuchyňa a pracovňa sú v strede, jedáleň a TV miestnosť po stranách. Radenie funkcií miestností tak vytvára živé centrum. Izby sú vyčlenené šatníkmi s nadsvetlíkmi. Tie násobia denné svetlo, no ponechávajú súkromie v spálňach.

Prevedenie je striedme. Odkryté konštrukcie, biely maloformátový obklad sú odkazom pôvodu bytu. Interiér chápeme ako základ pre zabývanie sa jeho majiteľom.

Kde * Bratislava
Ako * Interiér bytu pod strechou. Zmena dispozície ponecháva súkromie v izbách. Denná časť s komplikovaným tvarom sa mení na miesto plné zákutí so svojimi funkciami.
Kedy * 2016-2017
Status * Realizácia
Foto * Katarína Príkopská

Ocenenia * 2017 - Nominácia na Cenu za architektúru CE ZA AR 2017 v kategórii Interiér

i_1104.jpg
i_0979.jpg
i_1088.jpg
i_1032.jpg
i_1169.jpg
u1161.jpg
u1334.jpg
u1115.jpg
sa001.jpg
u1257.jpg
sa003.jpg
sa004.jpg
s001.jpg