ŠtúdieToito Architekti

Chata Košariská

ŠtúdieToito Architekti
Chata Košariská

Úzke podlhovasté parcely orientované kratšou stranou na vodu obsadila jedna rada chatiek blízko seba. Všetky totožné, osadené vo svahu, dve oddelené poschodia, sedlová strecha. Stavebnými úpravami ich majitelia upravujú, zväčšujú a pomaly rozbíjajú jednotu rady. Táto úloha čaká i nás. Pôvodná chatka je pre svoje rozmery a technický stav nepoužiteľná. Odstránime hornú stavbu. Suterén ponecháme ako podružný priestor – sklad, technická miestnosť, hygiena. Na pôvodnej stavbe navrhujeme konštrukčne oddelený objem novej chaty. Hranol 7x10x3m je otvorený priestor, kde dve protiľahlé steny sú otvorené. Okná do prednej záhrady a okná smerom k vode. Vzniká preplávajúca denná časť, dom je „priehľadný“ smerom k vode. Do objemu hranola je osadená pozdĺžna biela vostavba. Spálňa, šatník, kúpelňa, kuchyňa, čitáreň. Chata je smerom k vode rozšírená trojmetrovou terasou. Z nej vedú schody do dolnej záhrady a k vode. Nad chatou je otvorená sedlová strecha. Jej prievan zabraňuje prehrievaniu. 

Kde * Nové Košariská
Ako * Multifunkčná športová hala, univerzálne použitie na rôzne orientované pozemky
Kedy * Preplávajúci priestor ako nutné riešenie
Status * Štúdia, Projekt pre stavebné konanie

skica2.jpg
skica1.jpg
m3.jpg
m44.jpg
upr prac 004.jpg
upr prac 007.jpg