Danubiapark

Voda:
Dunaj je centrum. Meandruje na maximum, približuje sa až priamo k ceste ako jasný signál novej štvrte, vzďaľuje sa na odľahlé ostrovy ako náznak výnimočných zážitkov. Prístav a pláž sú ako hlavné lákadlá umiestnené na chrbtici.
Body:
Voda v centre je doplnená o body s atrakciami. Vysoká vodná veža, dlhý dom nad prístavom, pláž s vodným svetom, živý trh, kongres s výhľadom na Dunaj, Kultúrny priestor na pláži, Ekohotel s mikrofarmou.
Centrum:
Centrom je posedenie v kaviarniach v úzkych zatienených uličkách, malé uzatvorené námestia, terasy pri vode, príjemná prechádzka kde sa striedajú rozmanité priestory. Voda je ťažiskom, body podnecujú pohyb, domy v centre uzavrú centrum do priestorového celku. Domy sú rôznych mierok, premiešané tak aby nedošlo k prázdnote a prílišnej uniformite.
Bytový dom:
Poloha A-domu v rámci Centra je výnimočná, umožňuje vytvoriť pocit "prehusteného historického mesta".Hmoty jednotlivých bytov pôsobia ako rodinné domy.Dvor s detským ihriskom, terasami a vstupmi do apartmánov.Doska pojme do seba parkovisko a parter. Na doske sa podla požadovanej skladby klientov vybuduje hybridná štruktúra. Všetky byty sú preplávajúce. Byt tak môže byť orientovaný dom ulice aj do dvora.

Čo / Centrum Danubia Parku
Kde / Čunovo
Ako / Aktívny odpočinok na hrádzi, pri vode, v lese, na športoviskách sa odohráva na širokých, otvorených priestranstvách. Centrum má poskytnúť ďalšiu vlnu oddychu. 
Kedy / Návrh 2011
Status / Verejná anonymná urbanisticko-architektonická súťaž
Spolupráca / Juraj Palovič 

d 002.jpg
001DSC_2169 copy_UUU.jpg
d 001.JPG
dom a rozobrany schema 1.jpg
d 003.jpg
d 004.jpg